زمان ترخیص کالا از ۲۴ ساعت به چهار ماه افزایش یافته است

عضو هیات رییسه خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اظهار کرد: با بخشنامه های جدید گمرکات ایران زمان ترخیص کالا در برخی موارد از ۲۴ ساعت به چهار ماه افزایش یافته است.
یونس ژائله سعدآباد در دیدار صنعتگران با استاندار آذربایجان شرقی افزود: متاسفانه این روند بر شرایط تولید تاثیر بسیار منفی گذاشته و موجب ایجاد موانع و مشکلات بی شمار در این راستا شده است.

وی با استناد به اظهارات برخی مسئولان گمرکات کشور در این زمینه، طولانی شدن روند ترخیص کالا را نتیجه اجرای قوانین ستاد تدابیر ویژه عنوان کرد.

وی تاکید کرد: نتیجه این شرایط بروز سردرگمی و ایجاد بلاتکلیفی برای تولیدکنندگان کشور و افزایش نیاز به سرمایه در گردش شده است.

ژائله سعدآباد گفت: علاوه بر مشکلات ایجاد شده برای تولیدکنندگان، گمرکات کشور نیز به دلیل انباشت زیاد کالاها دچار مشکل شده و در حال انفجار هستند.

عضو هیئت رئیسه خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اظهار کرد: پیچیدگی قوانین ستاد تدابیر ویژه عامل اصلی بروز مشکلات یاد شده می باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بانک مرکزی در تاریخ ۲۱ آذر سالجاری بخشنامه های جدیدی برای گشایش ال سی ها و حل مشکلات بدهی های ارزی واحدهای تولیدی به شبکه بانکی ابلاغ کرده است که متاسفانه شبکه بانکی تبریز هنوز اقدامی در این راستا انجام نمی دهد.

ژائله سعدآباد افزود: متاسفانه مسئولان بانکی تبریز از اعلام آیین نامه های اجرایی این بخشنامه ها اظهار بی اطلاعی می کنند که این موضوع مشکلات بی شماری برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.

وی با اشاره به ماده ۱۶ قانون بودجه کشور در خصوص استمهال بدهای های واحدهای تولیدی نیز گفت: در این زمینه به دلیل بحث های مفاسد اقتصادی اطلاعات عده ای به شبکه بانکی اعلام شده که با گذشت دو سال از وقوع آن هنوز تفکیکی در این زمینه صورت نگرفته است و واحدهای تولیدی و صنعتی در بلاتکلیفی کامل به سر می برند.

ژائله سعدآباد خاطرنشان کرد: در این خصوص بانک ها در مقابل لیست افراد اعلام شده به شبکه بانکی دچار سردرگمی شده و نمی توانند در زمینه تقسیط یا تمدید وام این افراد تصمیمی اتخاذ کنند.

وی تاکید کرد: در صورتی که بخشنامه های دولتی با دقت و ظرافت نیز تدوین شوند اگر در مرحله عمل به خوبی اجرا نشوند نمی توان انتظار داشت واحدهای تولیدی به خوبی به فعالیت خود ادامه دهند.

ﻋﻀﻮ هیات ﻣﺪﯾﺮه اﻧﺠﻤﻦ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﻏﺬاﯾﯽ آذرﺑﺎﯾﺠﺎن ﺷﺮﻗﯽ نیز در این جلسه گفت: باید با همکاری بیشتر تولیدکنندگان و مسئولان دولت تدبیر و امید از دام کارشناسان کج فهم دولت پیشین در بانک مرکزی که همچنان گسترده است رها شد.

رضا جعفری افزود: اقدامات این کارشناس ها موجب رنجش مدیران خوب بانکی نیز شده است و وجود بخشنامه های مبهم و متناقض در این زمینه که در برخی موارد با هدف تامین منافع عده ای تدوین و اعلام می شود موانع و مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان و صنعتگران کشور ایجاد می کند.

وی خاطرنشان کرد: برای حل این مشکلات در مقیاس های استانی می توان با ایجاد ارتباط فعال و مستمر بین مسئولان ارشد استان و بدنه بخش های صنعتی و تجاری تاحدودی اثرات این کج فهمی ها را کاهش داد.

جعفری با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص وام های صندوق زخیره ارزی گفت: متاسفانه در آذربایجان شرقی برخی واحدهای تولیدی به دلیل استفاده از وام های این صندوق دچار مشکل شده و بانک ها علیه این واحدها اقدامات قهر آمیز در پیش گرفته اند.

وی ادامه داد: برای حل مشکلات این قشر انجمن صنایع غذایی استان موارد یاد شده را پس شناسایی جهت پیگیری و حل به اطلاع مدیریت عالی استان می رساند تا پیرو مصوبات مجلس و دولت تدبیر و امید روند رفع موانع موجود تسریع شود.

جعفری با بیان اینکه سیاست های مناسب و کارشناسی دولت یازدهم در ۱۰۰ روز نخست به ویژه در بخش سیاست خارجی بارقه های امید را در کشور گستراند، تصریح کرد: به طور قطع کج فهمی های یاد شده در نظام بانکی می تواند اثرات منفی بر اقدامات دولت تدبیر و امید داشته باشد که باید هرچه سریعتر مانع از تاثیرگذاری آن شد.

وی ادامه داد: مهار تورم لجام گسیخته که حاصل سیاست های اقتصادی دولت پیشین بود از دستاوردهای مهم دولت یازدهم به شمار می رود که توانسته تولیدکنندگان را به بهبود شرایط اقتصادی و صنعتی کشور امیدوار کند.

جعفری در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه واحدهای صنایع غذایی آذربایجان شرقی با بحران کارگری مواجه هستند، افزود: در فرایندی آزمایشی که با هماهنگی مدیرکل تامین اجتماعی استان صورت گرفت مشخص شد که استفاده از بیمه بیکاری یکی از عوامل اصلی انصراف کارگران از ادامه فعالیت در واحدهای تولیدی به شمار می رود.

وی گفت: زمانی که کارگران می توانند با دریافت بیمه بیکاری و یارانه و در نهایت تهیه یک خودرو جهت مسافرکشی، گذران زندگی کنند دیگر برای کار به واحدهای تولیدی مراجعه نمی کنند.

جعفری گفت: در اقدامی دیگر که با هماهنگی مسوولان تامین اجتماعی صورت گرفت مقرر شد کسانی که برای استفاده از بیمه بیکاری اقدام کرده اند به واحد تولیدی تحت مدیریت وی مراجعه کنند که در مدت هشت رو ۲۵ نفر مراجعه کننده به این واحد خوستار رد کردن درخواست کار شدند تا بتوانند همچنان حقوق بیمه بیکاری خود را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه این روند موجب فرهنگ سازی غلط در جامعه شده است، افزود: امروز واحدهای غذایی به شدت با بحران کارگری مواجه شده و حتی با انتشار آگهی نیز نمی توانند نیرو جذب کنند.

دبیر و عضو هیات مدیره انجمن صنایع غذایی آذربایجان شرقی اظهار کرد: با همکاری تولیدکنندگان بخش صنایع غذایی استان در حال تهیه گزارشی جامع از شرایط فعلی و دورنمای صنایع غذایی، بهداشتی و دارویی استان هستیم.

وی با بیان اینکه مزیت های خوب استانی زمینه برتری آذربایجان شرقی را در حوزه های صنعتی و معدنی میسر می کند، افزود: به طور قطع تهیه این گزارش و شناخت موانع پیش روی این بخش می تواند به ارایه راهکارهای کارشناسی برای بهبود وضعیت موجود و حل مشکلات بیانجامد.

درباره ی مدیر سایت

مطلب پیشنهادی

پرسشنامه های بیست و دومین جشنواره تولید ملی افتخار ملی

  پرسشنامه_واحد_خدمات_فنی_و_مهندسی پرسشنامه_مشخصات_متقاضی_و_اطلاعات_عمومی_ثبت_نام پرسشنامه واحد تولیدی صنعتی پرسشنامه واحد بهره بردار معدنی ۹۴۰۱-۳۸۱۲۸