نامه‌ای ۸‌ بندی برای تحرک اقتصادی

روند ترخیص کالاها از گمرک شتاب می‌گیرد تا طرح کوتاه‌مدت دولت برای رونق اقتصادی را رقم بزند. هیات دولت در جلسه ۱۷ شهریور خود، برای ایجاد تحرک اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار، مصوبه‌ای هشت‌بندی را به تصویب رساند و براساس آن، طرح کوتاه‌مدت دولت برای رونق اقتصادی را رقم زد. طرحی که دیروز خبرگزاری مهر از ابلاغ آن توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهوری خبر داد. این طرح کوتاه‌مدت برای اقتصاد کشور، خبری خوش‌یمن و مبارک بود و گره واردات را که به ته‌نشین شدن کالاها، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا کالاهای لوکس در گمرک منجر شده است، باز می‌کند و فکری هم برای مشکل بازگشایی اعتبار اسنادی کرده است. این امر به موضوعی پرداخته که مدت‌هاست فعالان اقتصادی درباره آن صحبت می‌کنند و می‌گویند پیش‌پرداخت ۱۳۰‌درصدی برای گشایش اعتبار اسنادی هزینه‌های تولید را به شدت افزایش داده است. حال بند نخست این مصوبه هشت‌بندی، به میزان پیش‌دریافت برای واردات کالاها و خدمات در روز گشایش اعتبار اسنادی حداکثر به میزان ۳۰‌درصد معادل ریالی پرداخته است که این امر می‌تواند مشکل چندین‌ماهه فعالان اقتصادی را که از افزایش هزینه‌های واردات مواد اولیه و کالاهای اساسی گله می‌کردند، حل کند.
بر این اساس، هیات وزیران برای رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری و اشتغال و ایجاد تحرک اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری‌اسلامی ایران تصویب کرد:
۱- میزان پیش‌دریافت برای واردات کالاها و خدمات در روز گشایش اعتبار اسنادی حداکثر به میزان ۳۰‌درصد معادل ریالی تعیین می‌شود.
۲- بانک‌های عامل نظر نهایی خود را درباره اعطای تسهیلات به طرح‌های تولیدی که از منابع صندوق توسعه ملی استفاده می‌کنند، ظرف دو ماه از زمان تکمیل مدارک با در نظر گرفتن توجیه مالی، اقتصادی و فنی اعلام نمایند.
۳indexسس– به شرکت توانیر، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و پژوهشگاه نیرو اجازه داده می‌شود نسبت به مشارکت حداکثر ۴۰درصدی در صندوق حمایت از پژوهشگران و سازندگان که به صورت غیردولتی و با مشارکت انجمن‌ها و اتحادیه‌های صنفی تخصصی سازندگان تجهیزات صنعت آب و برق و تولیدکنندگان آب شیرین تشکیل می‌شود، متناسبا اقدام کند. به همین‌منظور نام شرکت‌های مذکور به فهرست شرکت‌های‌توسعه‌ای افزوده می‌شود.
۴- به منظور تامین منابع طرح‌های زیربنایی و یارانه بخش‌های تولیدی و حمایت از تولید ملی، ترخیص کالاهای مشمول اولویت دهم که تا زمان ابلاغ این مصوبه به اماکن گمرکی و مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی وارد و برای آن‌ها قبض انبار صادر شده باشد، پس از اخذ مجوز ثبت سفارش از وزارت صنعت، معدن و تجارت (با ارز متقاضی و بدون تخصیص مجدد ارز) و اخذ حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی و رعایت سایر قوانین و مقررات بلامانع است. سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی مکلف است برای این گروه از کالاها که به استناد ماده (۲۴) قانون امورگمرکی مشمول مقررات متروکه گردیده و در اجرای ماده (۳۳) قانون یادشده به آن سازمان ارسال و تا تاریخ ابلاغ این مصوبه به فروش نرفته باشد، براساس این مصوبه اقدام کند.
۵ – بخش‌های گردشگری و صنایع دستی با معرفی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از نظر بهره‌مندی از تسهیلات و امکانات موردنیاز، مشمول تعرفه‌ها، دستورالعمل‌ها، مقررات و مصوبات بخش صنعت می‌باشند.
۶ – شرکت ملی نفت ایران مجاز است نسبت به مشارکت حداکثر ۴۰‌درصدی در صندوق حمایت از سازندگان و پیمانکاران که به صورت غیردولتی و با مشارکت انجمن‌های صنفی تخصصی سازندگان تجهیزات نفت و گاز پتروشیمی و پیمانکاران تشکیل می‌شود متناسبا اقدام کند. به همین منظور نام شرکت‌های مذکور به فهرست شرکت‌های توسعه‌ای افزوده می‌شود.
۷- بانک مرکزی جمهوری‌اسلامی ایران موظف است نسبت به انجام موارد زیر اقدام کند:
الف- افزایش مدت بازپرداخت اقساط تسهیلات دریافتی از حساب ذخیره ارزی به دو برابر، بنا به درخواست واحدهای تولیدی
ب- تشکیل کارگروهی با همکاری گمرک جمهوری‌اسلامی ایران و دستگاه‌های اجرایی ذیربط جهت تسهیل ترخیص کالاهایی که صرفا به دلیل مغایرت اسناد کالا در زمان ترخیص با اسناد مثبته در هنگام ثبت سفارش با مشکل مواجه شده است تا پایان شهریور
تبصره ۱- تصمیمات کارگروه لازم‌الاجرا بوده و گمرک به استناد تصمیمات کارگروه موظف است با رعایت سایر مقررات صددرصد کالا را ترخیص کند.
تبصره ۲- در مواردی که نظر نماینده بانک مرکزی جمهوری‌اسلامی ایران با نظر دو نماینده دیگر موافق نباشد نظر رییس کل بانک مرکزی جمهوری‌اسلامی ایران ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
۸ – وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است ضمن اعمال نظارت لازم بر حسن اجرای این مصوبه تا پایان هر ماه نسبت به ارائه گزارش از روند اجرای آن به هیات دولت اقدام کند.
دستور ترخیص کالاها به صورت شبانه‌روزی
در راستای طرحی که از سوی اسحاق جهانگیری برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت،وزارت نیرو، وزارت نیرو، بانک مرکزی جمهوری‌اسلامی ایران، گمرک جمهوری‌اسلامی ایران، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و صندوق توسعه ملی ابلاغ شد، دیروز رییس کل گمرک دستور ترخیص فوری کالاهای اساسی و انواع دارو به صورت شبانه‌روزی را صادر کرد.
مسعود کرباسیان رییس کل گمرک جمهوری‌اسلامی ایران با بهره‌گیری از اختیارات تعیین‌شده در ماده ۴۲ قانون امور گمرکی و تسهیلات در نظر گرفته‌شده در این ماده، دستور ترخیص فوری کالاهای اساسی و دارو از گمرکات را صادر کرد.
براین اساس کالاهای اساسی و انواع دارو به محض اظهار به گمرک نسبت به انجام تشریفات گمرکی آن اقدام می‌شود و سپس امور مربوط به تخلیه و بارگیری جهت خروج از گمرک و عرضه در بازار مصرف به صورت شبانه‌روزی انجام می‌گیرد.

درباره ی خانه صنعت و معدن

مطلب پیشنهادی

پرسشنامه های بیست و دومین جشنواره تولید ملی افتخار ملی

  پرسشنامه_واحد_خدمات_فنی_و_مهندسی پرسشنامه_مشخصات_متقاضی_و_اطلاعات_عمومی_ثبت_نام پرسشنامه واحد تولیدی صنعتی پرسشنامه واحد بهره بردار معدنی ۹۴۰۱-۳۸۱۲۸