وزیر صمت در جلسه اقتصاد مقاومتی آذربایجان شرقی تاکید کرد: نهضت ساخت داخل فرصتی در برابر تهدیدات تحریم های خارجی است/ لزوم بکارگیری نیرو های بومی در صنایع بزرگ هر استان/مصوبات ستاد های تسهیل استانی هم اعتبار با مصوبات ملی است

وزیر صنعت معدن و تجارت در جلسه اقتصاد مقاومتی استان آذربایجان شرقی گفت: شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی مکلفند نیروی انسانی مورد نیاز خود را از مناطق بومی جذب کنند.

به گزارش شاتا، رضا رحمانی افزود: معتقدیم وجود این قبیل واحدها و ثمرات آن باید برای مردمان منطقه ملموس باشد.

وی ادامه داد : همچنین گردش مالی این چنین واحدها نیز باید به استان‌ها برگردد، در همین راستا معاونت معدنی وزارت صنعت موظف به پیگیری این موضوع به ویژه در بخش صنایع معدنی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر تحریم‌ها برای کشور مشکل ساز شدند ولی باید قدر فرصت هایی را هم که ایجاد کرده بدانیم؛ یکی از همین فرصت ها بوجود آمدن نهضت ساخت داخل و ایجاد پیشران ها و همچنین شناسایی گلوگاه های مهم حوزه تولید و صیانت از آنهاست.

رحمانی با تاکید بر لزوم داخلی سازی صنایعی مانند لاستیک خودرو و چادر مشکی اظهار داشت: بخش محدودی از نیاز کشور به لاستیک در داخل تولید می شود که طبق برنامه ریزی انجام شده این رقم به مراتب بیشتر خواهد شد.همچنین با توجه به اقدامات انجام گرفته بزودی اخبار خوبی در مورد تولید نخ تا پارچه چادر مشکی خواهیم داشت.

وی در ادامه با اشاره به موضوع مصوبات ستاد تسهیل در سطح استان‌ها گفت: هر آنچه که در ستاد تسهیل استانی مصوب می‌شود در حکم ستاد تسهیل ملی بوده و لازم الاجراست ؛ در همین راستا اختیارات لازم از سوی سران سه قوه به ستاد ملی و در عین حال ستادهای استانی تفویض شده است.

وزیر صنعت یکی از راهکارهای برون رفت از چالش های تحریم، تامین نقدینگی و ارائه تسهیلات لازم و به هنگام به واحدهای تولیدی دانست و اضافه کرد: تسهیلات فقط شامل موضوعات مالی و بانکی نیست و سازمان‌های خدمات رسان می‌توانند با حمایت‌های لازم از واحدهای صنعتی و تولیدی، در ارائه تسهیلات غیر مالی موثر باشند.

وزیر صنعت معدن تجارت در این جلسه که نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی و همچنین استاندار آذربایجان شرقی و دیگر مدیران دولتی و نمایندگان بخش خصوصی نیز حضور داشتند؛ گفت: مصداق های عملی محور های هفتگانه وزارت صنعت که در ابتدای سال و در عمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری ترسیم شده در استان آذربایجان شرقی وجود دارد .

وی افزود : اگر از توسعه ساخت داخل حرف می‌زنیم این استان نقش خوبی در حوزه قطعه سازی و ماشین آلات دارد و جدی شدن موضوع نهضت ساخت داخل در کشور بهترین فرصت است که واحدهای صنعتی استان از نمایشگاه دائمی که به همین منظور ایجاد شده استقبال کنند.

وی از نقش محوری آذربایجان شرقی در حوزه تجارت خارجی یاد کرد و اظهار داشت: در حوزه صادرات غیرنفتی نباید از کشورهای همسایه غافل شد چرا که طبق آمار، سهم واردات این کشورها از ایران ۲ درصد است که تنها افزایش ۲ درصدی آن می‌تواند تحول بسیار بزرگی به وجود آورد.

گرایش به فناوری های نو و استارت آپ‌ها هم در بخش‌های صنعت و تجارت از دیگر موضوعاتی بود که رحمانی نقش پژوهشگران آذربایجان شرقی را در تحقق آن مهم دانست و خاطرنشان کرد: پژوهشگران این استان می توانند ایفا گر نقش کلیدی توسعه فناورانه صنایع باشند و گواه این موضوع برگزاری موفق نمایشگاه ربع رشیدی در چند دوره اخیر است.

وی در خصوص پروژه های اقتصاد مقاومتی استان آذربایجان شرقی نیز گفت: مجموعه سرمایه گذاری مس سونگون در منطقه نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان است که شامل بخش ذوب، تغلیظ، لیچینگ و آهک هیدراته می باشد که با تکمیل آنها سهم استان حدود یک واحد در صد در تولید ناخالص داخلی افزایش خواهد یافت که در حال حاضر این عدد ۴ است که تنها با پروژه مس به عدد پنج خواهد رسید.

وزیر صمت تصریح کرد: برای افزایش نیم واحدی سهم استان آذربایجان شرقی در GDP، تکمیل پروژه نفلین سینیت سراب است.

وی گفت: موضوع نفلین سینیت به عنوان بزرگترین پروژه تولید آلومینا برای کشور حیاتی است؛ چرا که در حال حاضر بخشی از مصرف آلومینای کشور وارداتی است و این واردات برای تامین فلز استراتژیکی مانند آلومینیوم قابل توجیه نیست.

رحمانی اضافه کرد: بر اساس اصول اقتصاد مقاومتی باید وابستگی را کم کنید پس لازم است طرح تولید آلومینا در نفلین سینیت سراب که میلیاردها تن ذخیره دارد بیش از این مورد پیگیری قرار گیرد .

درباره ی خانه صنعت و معدن

مطلب پیشنهادی

پرسشنامه های بیست و دومین جشنواره تولید ملی افتخار ملی

  پرسشنامه_واحد_خدمات_فنی_و_مهندسی پرسشنامه_مشخصات_متقاضی_و_اطلاعات_عمومی_ثبت_نام پرسشنامه واحد تولیدی صنعتی پرسشنامه واحد بهره بردار معدنی ۹۴۰۱-۳۸۱۲۸