همایش و جشنوراه ملی حاتم

در ایران معاصر با توجه به شرایط اقتصادی موجود و چیدمان دولت ­های پیش از انقلاب، سال ­ها موضوع سرمایه و سرمایه­ داری امری نکوهیده و سرمایه­ داران عناصری وابسته به حاکمیت و زالو صفت شمرده می­شدند. این نگرش نسبت به فعالان اقتصادی تا سال­ های بعد از انقلاب ۵۷ نیز ادامه داشت؛ تا به مرور گفتمانی نو شکل گرفت و تولید و ایجاد ارزش افزوده را امری مقدس و نیازمند سرمایه ­گذاری دانست و صاحبان تولیدی­ ها و بنگاه ­های اقتصادی، کارآفرین نامیده شدند و بخش خصوصی نیز مجال  فعالیت و رقابت سالم و شفاف اقتصادی یافت.
لکن در سال­ های اخیر تمامی ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش نموده ­اند تا با اقداماتی تشویقی در ترویج فرهنگ و نگاه مثبت به فعالان اقتصادی به عنوان ستون ­های اقتصاد ملی گام­ هایی جدی بردارند و سیاست­ های ابلاغی اصل ۴۴ و اقتصاد مقاومتی به صراحت توسط مقام معظم رهبری به این امر پرداخته­ است.
در بند ۲۰ سیاست­های ابلاغی اقتصاد مقاومتی به صراحت موضوعاتی همچون ایجاد ارزش ­افزوده، تولید ثروت، کارآفرینی، سرمایه گذاری و اشتغال مولد از اولویت ­های نظام جمهوری اسلامی و اموری شایسته تقدیر تلقی شده ­اند و در بند ۲۱ نیاز به گفتمان­ سازی و ترویج ابعاد اقتصاد مقاومتی از طریق محیط­ های علمی، رسانه­ای و آموزشی تصریح شده است.
از آنجا که ایرانیان در تمامی ادوار تاریخ جوانمردی و بخشایندگی را ستوده ­اند و فارق از هرگونه قومیت­ گرایی و تعصب، انسان­ هایی را که منشا آثار خیر و صلاح در زمانه خود بوده ­اند تجلیل نموده­ اند؛کلمه حاتم که در فرهنگ ما ایرانیان با نام جوانمردی سخی و بلند نظر با نام ٬حاتم طایی٬ پیوند خورده است و به اختصار (حـمایت) ( از ) (تـولید) (مـلی) را نمایش می­دهد برای این طرح برگزیده شده است.
این طرح بر آن است تا بتواند فصل مشترکی باشد میان بخش­ های حامی تولید رقابت­پذیر ملی، که با ایجاد فرصت،زیرساخت و تسهیلات مناسب در این امر می­کوشند و بنگاه­ های اقتصادی موفق کشور که از طریق خلق ارزش افزوده در راستای ارتقای کیفیت محصولات و خدمات خود و جلب اعتماد مصرف­کنندگان داخلی و بین­ المللی تلاش میکنند و می­کوشیم بازتعریفی داشته باشیم از درون­زایی و برون­گرایی مد نظر اقتصاد مقاومتی.

ششمین همایش و جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) با نگاه بسیط به اقتصاد، تولید و سایر دستگاه های اجرایی، در تاریخ ۱۱ دی ماه سال جاری در محل مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار میگردد . 

جهت کسب اصلاعات بیشتر : از طریق پرتال رسمی جشنواره به آدرس https://hatamonline.ir/ مراجعه و یا با شماره ۰۹۱۲۶۸۳۳۳۹۵ (آقای قاسم زاده) تماس حاصل فرمائید.

درباره ی خانه صنعت و معدن

مطلب پیشنهادی

دهم آذر ماه روز مجلس شورای اسلامی و سالروز شهادت آیت الله مدرس گرامی باد.