نخبه‌سالاری اقتصادی زمینه‌ساز رفاه اجتماعی

سولماز علیپور

دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی

اقتصاد کشور نیازمند تغییرات اساسی است و برای اینکه بتوانیم همپا با اقتصاد کشورهای دیگر در عرصه جهانی رشد کنیم، وقوع این تحول بنیادین اجتناب‌ناپذیر است. اقتصاد ما در حال حاضر در برزخ  تصمیمات ناگهانی است و این رویکرد سلیقه‌ای به این علت در اقتصاد ما مستولی شده است که یک پارادایم مشخص بر اقتصاد ما حکم‌فرما نیست و متناسب با سلایق مسئولین، بین اقتصاد باز و بسته در نوسان است.

اما باید اذعان داشت که صحبت از تحول اساسی اقتصادی بدون نشان دادن مسیر و ترسیم آینده اقتصاد پس از تغییر نمی‌تواند کارساز باشد. آنچه می‌تواند پس‌ازاین تحول راهگشای حوزه اقتصادی کشور باشد، نخبه‌گرایی تخصصی در حوزه اقتصاد است. مسئولان کشور باید نگاه خود را از حالت سخت‌افزاری به اقتصاد که بر نفت، معادن و ظرفیت‌های طبیعی کشور گرایش دارد به سمت نرم‌افزاری و گرایش به سمت مردم و به‌ویژه نخبگان جامعه تغییر دهند.

اقتصاد حوزه‌ای بسیار حساس است که اتخاذ تصمیمات فاقد پشتوانه‌ی علمی و تجربی می‌تواند همه کشور را با تهدید و آسیب مواجه کند. اگر تصمیمات این حوزه توسط نخبگانی که در بخش‌های مختلف آن تجربه و علم ‌دارند، گرفته شود، می‌تواند مسائلی از قبیل اشتغال‌زایی، افزایش درآمد، رفاه و توسعه را که سالهاست با آن مواجه هستیم، به‌صورت کامل مرتفع کند.

خانه‌های صنعت و معدن به‌عنوان پارلمان بخش خصوصی می‌توانند گام اول به سمت نخبه‌گرایی اقتصادی باشند که با توسعه آن یک مجلس اقتصادی در سایه برای ارائه نظریات مشورتی و همفکری با مجلس شورای اسلامی شکل بگیرد. در مرحله بعد این مجلس که از نخبگان حوزه‌های مختلف اقتصاد کشور ایجادشده است، می‌تواند در تصمیم‌گیری‌ها نیز مشارکت داده شود. این مسیر می‌تواند به‌مرور نقش بخش خصوصی را در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی افزایش داده و با اتخاذ تصمیماتی که منجر به افزایش تولید و رشد اقتصادی می‌شود، اشتغال‌زایی، افزایش ثروت و رفاه اجتماعی را به دنبال خواهد آورد.

درباره ی خانه صنعت و معدن

مطلب پیشنهادی

پرسشنامه های بیست و دومین جشنواره تولید ملی افتخار ملی

  پرسشنامه_واحد_خدمات_فنی_و_مهندسی پرسشنامه_مشخصات_متقاضی_و_اطلاعات_عمومی_ثبت_نام پرسشنامه واحد تولیدی صنعتی پرسشنامه واحد بهره بردار معدنی ۹۴۰۱-۳۸۱۲۸