صنعت قطعه سازی در نقطه ثقل «سه شنبه های اقتصادی» استاندار آذربایجان شرقی؛ بازدید از  ۷ واحد قطعه سازی شهرک فناوری خودرو

به گزارش روزابط عمومی خانه صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی ، سرمست در برنامه «سه‌شنبه‌های اقتصادی» این هفته خود با همراهی اعضای کارگروه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان همچنین پرونده مشکلات ۶ واحد تولید و صنعتی استان را بررسی و دستورات لازم برای رفع آنها را صادر کرد.

بهرام سرمست با اشاره به ظرفیت‌های مهم استان در حوزه قطعه‌سازی، گفت: آذربایجان شرقی در زمینه تولید و تأمین قطعات خودرو یکی از استان‌های پیشرو و نقش‌آفرین کشور بوده و ضروری است با برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری هدفمند، زنجیره تولید این صنعت در داخل استان تکمیل شود.

وی با اشاره به توسعه ناقص و جزیره‌ای صنعت قطعه‌سازی در سال‌های گذشته، تأکید کرد: متأسفانه این صنعت نتوانسته به شکوفایی و جایگاه واقعی خود برسد و برای رسیدن به رشد مطلوب، باید نگاهی منسجم، بلندمدت و فناورانه به این حوزه داشت.

سرمست با اشاره به شرایط دشوار کشور در دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و تحریم‌های اقتصادی اظهار داشت: بروز این شرایط، برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات ما را تحت تأثیر قرار داد، اما با روحیه بالای مردم و فعالان اقتصادی، از این شرایط عبور خواهیم کرد.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین تصریح کرد: حتی در شرایط فعلی نیز باید نگاه سیاست‌گذاران به آینده و فناوری‌های نوین معطوف باشد و مزیت‌های رقابتی استان در این مسیر لحاظ شود.

وی با بیان اینکه باید در استان به سمت استقرار شرکت‌های خودروسازی حرکت کرد، گفت: یکی از مطالبات مهم قطعه‌سازان، مطالبات انباشته‌شده آن‌ها از شرکت‌های خودروسازی می باشد که نیازمند تدبیر و پیگیری ملی و استانی است.

سرمست، اقدام قطعه‌سازان استان در تأمین نیازهای تراکتورسازی را بسیار مطلوب توصیف کرد و افزود: حرکت قطعه‌سازان به سوی تولید قطعات مورد نیاز تراکتورسازی، اقدامی ارزشمند است، زیرا در این مسیر، زنجیره تولید درون‌استانی توسط شرکت‌های بومی تأمین می‌شود.

وی همچنین از پیشنهاد مدیریت ارشد استان به رئیس‌جمهور برای معرفی شهرک صنعتی بعثت به‌عنوان مرکز فناوری‌های نوین کشور خبر داد و گفت: ظرفیت‌های موجود در این شهرک، بی‌نظیر و ممتاز است و آقای دکتر پزشکیان نیز با حساسیت ویژه، دستورات لازم برای پیگیری این موضوع را صادر کرده‌اند.

سرمست افزود: برنامه ما هدایت صنایع استان به سمت فناوری‌های پیشرفته (های‌تک) و صادرات‌محور می باشد.

وی با اشاره به مشکلات قطعه‌سازان در حوزه نقدینگی و تأخیر در وصول مطالبات، تأکید کرد: پیگیری مطالبات این واحدها در دستور کار قرار دارد و این موضوع با جدیت دنبال خواهد شد.

استاندار آذربایجان شرقی یکی از چالش‌های مشترک واحدهای تولیدی را کمبود نیروی انسانی ماهر دانست و گفت: این مسأله نیازمند سرمایه‌گذاری در حوزه مهارت‌آموزی است و باید هنرستان‌های صنعتی در جوار واحدهای تولیدی توسعه یابد تا نیروی انسانی ماهر و آماده به‌کار تربیت شود.

وی همچنین از دانشگاه‌ها خواست در طراحی و توسعه رشته‌های تحصیلی، نیازهای بازار کار و صنعت را مدنظر قرار دهند.

استاندار آذربایجان شرقی به موضوع دیپلماسی اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: با تفویض اختیارات صورت‌گرفته از سوی رئیس‌محترم جمهور، خانه صنعت و معدن استان و شرکت شهرک‌های صنعتی باید از این فرصت برای توسعه تعاملات خارجی بهره بگیرند.

سرمست با بیان اینکه هدف اصلی بازدیدهای میدانی، آشنایی مستقیم با مشکلات و مطالبات تولیدکنندگان است، تصریح کرد: حتی در سخت‌ترین شرایط نیز در کنار فعالان اقتصادی خواهیم بود و اجازه نخواهیم داد چرخ تولید در استان از حرکت بایستد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالش تأمین انرژی صنایع، گفت: با وجود تأمین سوخت لازم، واحدهای صنعتی استان با ناترازی برق مواجه هستند و در همین راستا از وزارت نیرو درخواست ۱۱۰ مگاوات انرژی خورشیدی برای استفاده واحدهای صنعتی را داشته‌ایم که پیگیری آن ادامه دارد تا در آینده نزدیک شاهد کلنگ‌زنی نیروگاه‌های خورشیدی و کاهش ناترازی انرژی در استان باشیم.

درباره ی خانه صنعت و معدن

مطلب پیشنهادی

اسامی شرکت های بازرسی طرف قرارداد با وزارت برنامه ریزی عراق

۵۵۳۴۸۰۶-۲بازرسی_۳۱۳۹۳۴ ۵۵۳۴۸۰۶